Leadership Coaching

Als leadership coach help ik jou als bezield leider om je opnieuw met jezelf te verbinden, en van daaruit ook met je omgeving en je team. Door te leiden vanuit je innerlijke kompas ervaar je meer geluk en balans. En zo word je een echte groeimotor voor je bedrijf én je medewerkers. Doordat je je op een authentieke manier met hen verbindt, zorg je er mee voor dat ze zich met hart en ziel inzetten en engageren. Dat is vandaag – in een context van virtueel werken op afstand  – belangrijker dan ooit. 

Sophie Grison - InneRevolution - Coaching & Bemiddeling
Sophie Grison - InneRevolution - Coaching & Bemiddeling

Mijn aanpak is ontwikkelings-, en oplossingsgericht en gebaseerd op de positieve psychologie.

Dat betekent dat we vertrekken van je sterktes, en liever spreken over opportuniteiten dan over beperkingen. Maar ook dat ik je motiveer om voelbare veranderingen te creëren, die ook zichtbaar zijn voor je omgeving. We verhogen samen je zelfbewustzijn, en ik nodig je uit om ownership te nemen over je handelen. Zo krijg je meer inzicht in patronen die je in de weg staan of je net vooruit kunnen helpen. Op die manier word je geïnspireerd om te groeien en jezelf te ontwikkelen.

Mijn coachingstijl is direct maar empathisch. Ik hou ervan om een veilige omgeving te creëren, waar je helemaal jezelf – en dus ook kwetsbaar – mag zijn. Dat ik je af en toe een spiegel voorhoud om je zelfbewustzijn te vergroten, spreekt voor zich. Maar ik voeg ook wat relativerende humor en positiviteit toe.

Wat als je loskwam van je angsten, en voluit voor je dromen durfde te gaan?

 • Hoe zou het voelen om jezelf te durven zijn als leider en als mens, en je te tonen?
 • Om met volle goesting te leven in plaats van te overleven? Om de automatische piloot uit te schakelen?
 • Wat zou het met je doen als je de moed had om je niets meer aan te trekken van wie jij denkt te moeten zijn? Om trouw te zijn aan jezelf en je eigen authenticiteit?
 • Wat zou je kunnen bereiken als je jezelf niet klein hield? Als je niet meer luisterde naar je beperkende overtuigingen en de stem van je innerlijke criticus? Als je je niet meer vergeleek met anderen?
 • Hoe zou je je voelen als je vertrouwde op je innerlijke wijsheid, en je los maakte van de kritiek (of de bevestiging) van anderen?
Sophie Grison - InneRevolution - Coaching & Bemiddeling

Na de leadership coaching:

 • Leid je vanuit je innerlijke kompas, waardoor je meer geluk en balans ervaart
 • Leef je steeds vaker vanuit moeiteloosheid en heb je meer energie
 • Ben je stevig geworteld, ook in tijden van verandering en stressvolle situaties
 • Inspireer je anderen door authentiek, zelfzeker, impactvol en meer zichtbaar te zijn
 • Durf je de zaken te benoemen én luister je tegelijk onbevangen naar de ander
 • Kan je correct inschatten waar je team zich bevindt, en hoe je mensen kunnen groeien
 • Durf je je team uitdagen om de status quo te challengen en hun mening te geven
 • Hoef je niet langer alle antwoorden te weten
 • Kan je je team vertrouwen, empoweren en ruimte geven om te groeien
 • Accepteer je wie je bent, en waardeer je jezelf, omdat je je verbonden hebt met je zelf
 • Durf je te zijn, voel je de energie stromen, en geniet je met volle teugen van het leven
 • Verbind je je hierdoor ook makkelijker met anderen
Sophie Grison - InneRevolution - Coaching & Bemiddeling

“If not enough people doubt you, you are not making a difference.”

Sophie Grison - InneRevolution - Coaching & Bemiddeling

Zo verloopt een coaching:

Stap 1: Pre-intake

Met jou als coachee om te voelen of er een klik is tussen ons.

Stap 2: Intake

Met jou, je leidinggevende en hr om de doelstelling te bespreken.

Stap 3: Feedback

Optioneel: ik vraag feedback aan de stakeholders die we samen in kaart gebracht hebben

Stap 4: Individuele coachingsessies

Waarbij we:

 • Je zelfbewustzijn vergroten
 • Patronen identificeren die je ervan weerhouden of net kunnen helpen om te groeien door anders te denken en handelen
 • De veranderingen integreren in je professionele en persoonlijke leven door er een duurzame gewoonte van te maken

Stap 5: Feedback

Optioneel: ik vraag feedback aan je stakeholders over je evolutie

Stap 6: Samenvattende meeting

Samenvattende meeting met jou, je manager en HR om de evolutie, eventuele bijkomende nood aan ondersteuning en je ontwikkelingsplan te bespreken

Stap 7: Check-in meeting

Zes maanden later: check-in meeting met jou, je manager en HR om te evalueren of het resultaat van je coaching effectief geïntegreerd is.

"Ik leerde Sophie kennen op een moment dat ik hulp nodig had om mezelf nog te herkennen. De connectie met mezelf was zoek, waardoor mijn negatieve gedachten de overhand namen. Stap voor stap, boek per boek, hielp Sophie me begrijpen wat ik nodig heb om volledig in verbinding te zijn met mezelf en mijn omgeving. Om in balans te zijn met de voor mij juiste positieve ingesteldheid. Bedankt Sophie. Ik kijk erg uit naar onze verdere weg samen. Er valt nog zoveel te ontdekken!"

Leen Vermeersch – Regulatory Business Advisor – Euroclear

"Toen ik bij Sophie kwam had ik weinig vertrouwen in een positieve uitkomst van mijn zoektocht naar een baan. Ik zag allerlei barrières en blokkeerde hierdoor mijn eigen succes. Dankzij het coachingstraject slaagde ik erin af te rekenen met mijn onzekerheden en vond ik veel sneller dan verwacht een nieuwe job. Ook in de komende jaren hou ik vast aan de verworven inzichten."

Wendy

"In het begin van het jaar is het binnen ons bedrijf gebruikelijk een Kick-off te organiseren. Dit heeft als hoofddoel de Essential Wins of objectieven van het komende jaar te bespreken. Ik koppel deze meeting dan ook graag met een inspiratiesessie, gehost door een coach. Bij toeval kruisten Sophie haar wegen met de mijne. En daarbij had ik onmiddellijk een goed buikgevoel: dit komt goed! Sophie heeft het Finance team meegenomen in de ‘HOW’ van objectieven bereiken. Ze geeft diepe inzichten in de Insight profielen en met welke krachten deze op een team kunnen inwerken. Dit werd aangevuld met een inspirerende sessie over ‘non violent communication’. Het toepassen van deze techniek in oefeningen bleek al snel helemaal niet zo eenvoudig te zijn… maar dit alles is zo toepasbaar in matrixstructuren op het werk, als in privé situaties! Het mooie van dit alles was dat Sophie de groep snel en goed aanvoelde. Zij kan onmiddellijk beslissen waar er dieper dient te worden ingegaan op noden van een groep. Ik kan Sophie dan ook ten zeerste aanraden, als je - naast kwaliteit - er ook een toffe dosis humor bij wil!"

Isabel Roels, CFO BE, NL, Nordics, Sassa – Elanco

"Geregeld kreeg ik de vraag: wat doe je professioneel? Na een time out van anderhalf jaar en met een loopbaan van meer dan 25 jaar vond ik het moeilijk om daar een compact antwoord op te geven. Tenminste zonder te veel nadruk te leggen op zaken die ik vroeger gedaan heb en nu niet meer wil doen. Dus ik ging op zoek naar een klankbord. Sophie kwam op mijn pad en ze hielp me om mij om de rode draad in mijn loopbaan te benoemen, de zaken die mij energie geven helder te stellen en mij professioneel te herfocussen. Met haar innemende persoonlijkheid en met de glimlach hield ze me op een zachte en kordate manier een spiegel voor en gaf me andere invalshoeken. De snelheid waarmee ze inzicht kreeg in mijn professionele situatie, haar no-nonsense aanpak en haar business accumen zorgden ervoor dat ik op korte tijd de richting van mijn professionele focus uitgestippeld kreeg en ik nu gericht en uit mijn eigen kracht kan werken. Dank je wel Sophie, omdat je mijn klein geworden wereld zoveel groter hebt gemaakt."

Els

"Sophie has offered a tailored team coaching solution. I much appreciated Sophie’s personal, rational, clear, flexible and empathetic approach. Based on individual intakes and solid methodologies, she enabled a shift in team dynamics which resulted in tangible improvement of the team’s collaboration and productivity. I warmly recommend Sophie!"

Sandra Boel
Chief Human Resources Officer, Ausy Benelux

"Sophie heeft mij toegelaten een aantal zaken op een rijtje te krijgen en in te zien in welke professionele omgeving ik mij goed kan voelen. Hierdoor was ik beter in staat te beoordelen welke keuzes/ opties mij dichter bij mijn uiteindelijk doel konden brengen. Sophie slaagt erin om een veilige omgeving te combineren met een no-nonsense aanpak!"

Filip Olde Bijvank

"Sophie zorgt er voor dat je meer gaat nadenken over wat je wel en niet belangrijk vindt in een job en op welke manier de work-life-balance in evenwicht kan zijn. Je krijgt doorheen de coaching meer vat op de zaken waar je nu tegen aan loopt en je krijgt opnieuw 'grond onder je voeten' wat je loopbaanmogelijkheden betreft. Na slecht vier uur loopbaancoaching bij Sophie, had ik een vrij helder beeld van de weg die ik moet gaan in de richting van een nieuwe uitdaging, ik kreeg handvaten om mijn loopbaan letterlijk in eigen handen te nemen. Ik kreeg ook vertrouwen in het feit dat je wel degelijk zelf je loopbaan kan vorm geven door regelmatig te reflecteren over wat je belangrijk vindt en welke talenten en competenties aanwezig zijn bij jou. Kortom, Sophie zorgt voor een zeer kwaliteitsvolle loopbaancoaching. Ik zal in de toekomst zeker nog met haar contact opnemen, wanneer ik 'vast' komt te zitten."

"De eerste keer dat ik Sophie ontmoette, voelde het direct goed aan. Het klikte!
Sophie is een empathische en aangename coach en heeft een zeer effectieve en fijne manier van coachen. In een aantal sessies werd mijn ‘zoektocht naar een nieuwe carrière’ aangepakt. Ik voelde me gesteund en werd op tijd en stond uitgedaagd waardoor ik snel inzicht kreeg om mijn volgende stappen te zetten. Ondertussen heb ik mijn “Why” uitgeschreven en ben ik klaar om mijn pad te bewandelen.
Dank je wel voor ‘de klik’!"

Kathleen Van Baelen

"Sophie is een heel enthousiaste coach die jou met veel warmte en deskundigheid zal ontvangen. Je voelt je direct op je gemak bij haar. Samen met jou slaagt ze erin om heel snel de cruciale punten te vinden die jou blokkeren om te bereiken wat je wil. Haar toolbox om deze aandachtspunten aan te pakken is indrukwekkend, en ze weet perfect welke tool op welk moment in te zetten. Zo zal je je doelstellingen ongetwijfeld bereiken! Het wordt gegarandeerd een boeiende reis waarin je steeds meer jezelf mag worden en in je kracht komt te staan!"

Aline De Pelsemaeker

"Als je op zoek bent naar duurzame verandering in je leven en werk kan ik je Sophie van harte aanbevelen als coach. De snelheid, gevatheid en passie waarin ze je in beweging durft te brengen net buiten je comfort zone is uniek. Sophie biedt een veilige omgeving waarin je helemaal jezelf kan zijn. Vanuit haar jarenlange ervaring in de business wereld, werkt ze met unieke tools om je op je eigen unieke pad te brengen. In je kracht te zetten om aan de slag te gaan met jouw talenten en mogelijkheden en blijvende verandering voor jezelf te creëren Dank je wel Sophie, je bent gewoon top."

Annika Lietart

"Sophie is een coach die jou een veilige plek biedt waar je je kwetsbaar kan en mag opstellen. Een plek waar je gevoelens, vraagstukken, bekommernissen, twijfels naar boven mogen komen. Ze houdt je op een respectvolle, warme en empathische manier een spiegel voor.

Sophie weet jou door haar waaier aan tools, jarenlange ervaring in de bedrijfswereld maar vooral door haar oprechte interesse in jou, te laten nadenken en te groeien. Ze begeleidt je op een verbindende manier om meer in je kracht te staan en zicht te hebben op je talenten en mogelijkheden.
Ik ben alvast dankbaar dat ik haar ken."

Nathalie Cockuyt

"Sophie heeft ons de voorbije maanden heel sterk geholpen bij de coaching van één van onze leidinggevenden. Daarnaast is ze ook met het hele team aan de slag gegaan om de team dynamics te verbeteren. Hierbij zette ze heel sterk in op verbinding, zowel tussen de teamleden onderling als tussen de teamleden en hun leidinggevende. Sophie connecteert makkelijk met iedereen, creëert rust en wint makkelijk het vertrouwen. Door haar jarenlange ervaring in het HR-domein heeft Sophie heel wat kennis opgebouwd en die past ze op een hele fijne, pragmatische manier toe. Ze stelt de juiste vragen en helpt mensen meer en beter naar zichzelf te kijken. Ook wij als werkgever werden regelmatig gedwongen om in de spiegel te kijken wat ook ons de zaken vanuit diverse perspectieven liet bekijken."

Sofie Van de Ven, Head of HR Benelux - Zurich Insurance

"Ik kwam bij Sophie terecht tijdens een sabbatical in mijn 50e levensjaar, mijn allereerste ervaring met een loopbaancoach…
50 jaar, dat betekent toch nog 15 à 17 te gaan, best wel veel, en dus wilde ik mijn job wel eens onder de loep nemen.
Ik voelde meteen een klik met Sophie. Haar aanpak is professioneel én warm, ze stelt je meteen op je gemak. Veiligheid is essentieel om je kwetsbaar te kunnen opstellen waardoor je voluit durft te gaan in dit traject.
Sophie daagde mij uit doorheen verschillende creatieve oefeningen, waardoor je niet enkel nadenkt over je loopbaan, maar over je leven ’tout court', over jezelf, je passies en wat je wilt nalaten. De oefening rond de ‘energiegevers en energievreters’ was voor mij een echte eyeopener, ik durf zelf stellen een absolute ‘must’ voor iedereen in onze hectische maatschappij.
Ieder traject is heel persoonlijk, Sophie levert dan ook maatwerk doorheen haar coaching. Samen met haar ging ik op zoek naar mijn ‘missie'. Dat was misschien wel de belangrijkste vraag die ik had.
Sophie coacht creatief en toch gestructureerd, waarbij je voldoende tijd krijgt om de dingen te laten zakken en rijpen, waardoor de inzichten er ook wel komen. Doorheen het doorlopen van het traject heb ik uiteindelijk bevestiging gekregen dat het tijd was voor iets nieuws. In mijn geval was dat na 22 jaar bezig zijn met cijfers (en ook wel mensen), switchen naar een job die volledig mensgericht is. Ik wil de komende jaren een verschil proberen maken, inspireren en geïnspireerd worden.
Bedankt Sophie, om met mij dat eerste stuk van mijn nieuwe en ook wel hobbelige pad te bewandelen, het voelt goed en ergens ook bevrijdend. Bedankt voor jouw energie, jouw inspiratie en je warme persoonlijkheid."

Ann

Kantooradres

Meerhout 10
9080 Lochristi