Team Coaching

Samenwerken is om verschillende redenen een pak ingewikkelder geworden:

 • Er zijn vandaag veel meer verschillende vormen van samenwerken: met vaste medewerkers, tijdelijke medewerkers, virtuele teams, …
 • De digitalisering en snelle evolutie van tools en systemen
 • Hybride werken als nieuwe werkvorm
 • De aanwezigheid van verschillende generaties op de werkvloer
 • Onze complexe en snel evoluerende, korte termijn denkende maatschappij
Teams zijn ook constant “in beweging” door onder meer reorganisaties, collega’s die komen en gaan, nieuw aangestelde managers, promoties, …

De nood aan verbinding en zingeving is groter dan ooit.

Sterke teams nemen af en toe de tijd om even stil te staan en te vertragen bij niet alleen wat ze doen maar ook hoe ze als team functioneren. Hierdoor worden ze effectiever en hechter als team, met alle positieve gevolgen vandien.

Sophie Grison - InneRevolution - Coaching & Bemiddeling

“Great things in business are never done by one person; they’re done by a team of people.” -Steve Jobs

Door te kiezen voor team coaching, voorkom je dat spanningen en innerlijke conflicten een stempel drukken op het welzijn en de productiviteit van je organisatie.

En dat is vandaag belangrijker dan ooit. We worden immers met grote uitdagingen geconfronteerd nu er steeds meer digitaal, thuis en projectmatig gewerkt wordt.

Zowel werkgevers als werknemers ervaren minder menselijk contact, meer communicatiemisverstanden en meer werkstress omwille van de grote veranderingssnelheid die gepaard gaat met de huidige digitale evolutie.

Daarnaast wil je goede medewerkers natuurlijk zo veel mogelijk behouden in de war for talent die momenteel woedt. Want je medewerkers zijn je belangrijkste kapitaal.

 

Sophie Grison - InneRevolution - Coaching & Bemiddeling

Geen enkel team is uniek

Er bestaat dus geen “one size fits all”.

Daarom starten we een team coaching traject met het helder krijgen van de ontwikkelingsbehoefte van het team tijdens een intakegesprek.

Eventueel kunnen we ook een team scan inzetten: een korte bevraging die de sterktes en ontwikkelpunten van het team goed in beeld brengt.

Daarna wordt een programma op maat samengesteld en ga ik aan het werk met het team.

Ik creëer een veilige omgeving en biedt een context waarin ieder teamlid zijn mening durft te geven en naar iedere stem geluisterd wordt. We gaan moeilijke thema’s niet uit de weg. Elk lid van het team is deel van het systeem en ontwerpt mee de volgende stap.

Bovenop mijn persoonlijke ervaring met complexe internationale teamstructuren, als HR Director en als lid van het management team, maak ik waar nodig ook gebruik van tools en technieken zoals Insights Discovery, DeepDemocracy, NLP en geweldloze communicatie.

Sophie Grison - InneRevolution - Coaching & Bemiddeling
“If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.”

Tijdens Team Coaching:

 • Creëren we een veilige omgeving, waarin vertrouwen en de mogelijkheid om je kwetsbaar op te stellen centraal staan, zodat deelnemers durven benoemen wat er onder de waterlijn speelt.
 • We maken gebruik van technieken zoals spiegelen om bepaalde dynamieken en patronen binnen het team bloot te leggen.
 • Alle neuzen hoeven zeker niet altijd in dezelfde richting te wijzen. Revolutionaire ideeën ontstaan vaak net vanuit onderstroom, wanneer tegengestelde of verschillende meningen geuit en gehoord worden.
 • We peilen ook bewust naar de mening van de minderheid om te evolueren van harmonie naar co-creatie. Zo kom je tot rijkere, sterkere en duurzamere belissingen die door het team gedragen worden.
 • Moeilijke thema’s worden niet uit de weg gegaan. Iedereen krijgt een stem en wordt gehoord.

"Sophie has offered a tailored team coaching solution. I much appreciated Sophie’s personal, rational, clear, flexible and empathetic approach. Based on individual intakes and solid methodologies, she enabled a shift in team dynamics which resulted in tangible improvement of the team’s collaboration and productivity. I warmly recommend Sophie!"

Sandra Boel
Chief Human Resources Officer, Ausy Benelux

"Sophie heeft mij toegelaten een aantal zaken op een rijtje te krijgen en in te zien in welke professionele omgeving ik mij goed kan voelen. Hierdoor was ik beter in staat te beoordelen welke keuzes/ opties mij dichter bij mijn uiteindelijk doel konden brengen. Sophie slaagt erin om een veilige omgeving te combineren met een no-nonsense aanpak!"

Filip Olde Bijvank

"Sophie zorgt er voor dat je meer gaat nadenken over wat je wel en niet belangrijk vindt in een job en op welke manier de work-life-balance in evenwicht kan zijn. Je krijgt doorheen de coaching meer vat op de zaken waar je nu tegen aan loopt en je krijgt opnieuw 'grond onder je voeten' wat je loopbaanmogelijkheden betreft. Na slecht vier uur loopbaancoaching bij Sophie, had ik een vrij helder beeld van de weg die ik moet gaan in de richting van een nieuwe uitdaging, ik kreeg handvaten om mijn loopbaan letterlijk in eigen handen te nemen. Ik kreeg ook vertrouwen in het feit dat je wel degelijk zelf je loopbaan kan vorm geven door regelmatig te reflecteren over wat je belangrijk vindt en welke talenten en competenties aanwezig zijn bij jou. Kortom, Sophie zorgt voor een zeer kwaliteitsvolle loopbaancoaching. Ik zal in de toekomst zeker nog met haar contact opnemen, wanneer ik 'vast' komt te zitten."

"De eerste keer dat ik Sophie ontmoette, voelde het direct goed aan. Het klikte!
Sophie is een empathische en aangename coach en heeft een zeer effectieve en fijne manier van coachen. In een aantal sessies werd mijn ‘zoektocht naar een nieuwe carrière’ aangepakt. Ik voelde me gesteund en werd op tijd en stond uitgedaagd waardoor ik snel inzicht kreeg om mijn volgende stappen te zetten. Ondertussen heb ik mijn “Why” uitgeschreven en ben ik klaar om mijn pad te bewandelen.
Dank je wel voor ‘de klik’!"

Kathleen Van Baelen

"Sophie is een heel enthousiaste coach die jou met veel warmte en deskundigheid zal ontvangen. Je voelt je direct op je gemak bij haar. Samen met jou slaagt ze erin om heel snel de cruciale punten te vinden die jou blokkeren om te bereiken wat je wil. Haar toolbox om deze aandachtspunten aan te pakken is indrukwekkend, en ze weet perfect welke tool op welk moment in te zetten. Zo zal je je doelstellingen ongetwijfeld bereiken! Het wordt gegarandeerd een boeiende reis waarin je steeds meer jezelf mag worden en in je kracht komt te staan!"

Aline De Pelsemaeker

"Als je op zoek bent naar duurzame verandering in je leven en werk kan ik je Sophie van harte aanbevelen als coach. De snelheid, gevatheid en passie waarin ze je in beweging durft te brengen net buiten je comfort zone is uniek. Sophie biedt een veilige omgeving waarin je helemaal jezelf kan zijn. Vanuit haar jarenlange ervaring in de business wereld, werkt ze met unieke tools om je op je eigen unieke pad te brengen. In je kracht te zetten om aan de slag te gaan met jouw talenten en mogelijkheden en blijvende verandering voor jezelf te creëren Dank je wel Sophie, je bent gewoon top."

Annika Lietart

"Sophie is een coach die jou een veilige plek biedt waar je je kwetsbaar kan en mag opstellen. Een plek waar je gevoelens, vraagstukken, bekommernissen, twijfels naar boven mogen komen. Ze houdt je op een respectvolle, warme en empathische manier een spiegel voor.

Sophie weet jou door haar waaier aan tools, jarenlange ervaring in de bedrijfswereld maar vooral door haar oprechte interesse in jou, te laten nadenken en te groeien. Ze begeleidt je op een verbindende manier om meer in je kracht te staan en zicht te hebben op je talenten en mogelijkheden.
Ik ben alvast dankbaar dat ik haar ken."

Nathalie Cockuyt

"Sophie heeft ons de voorbije maanden heel sterk geholpen bij de coaching van één van onze leidinggevenden. Daarnaast is ze ook met het hele team aan de slag gegaan om de team dynamics te verbeteren. Hierbij zette ze heel sterk in op verbinding, zowel tussen de teamleden onderling als tussen de teamleden en hun leidinggevende. Sophie connecteert makkelijk met iedereen, creëert rust en wint makkelijk het vertrouwen. Door haar jarenlange ervaring in het HR-domein heeft Sophie heel wat kennis opgebouwd en die past ze op een hele fijne, pragmatische manier toe. Ze stelt de juiste vragen en helpt mensen meer en beter naar zichzelf te kijken. Ook wij als werkgever werden regelmatig gedwongen om in de spiegel te kijken wat ook ons de zaken vanuit diverse perspectieven liet bekijken."

Sofie Van de Ven, Head of HR Benelux - Zurich Insurance

Kantooradres

Meerhout 10
9080 Lochristi