Hallo, ik ben Sophie

Een nieuwsgierige, gedreven en energieke levensgenieter, die met een flinke dosis positiviteit in het leven staat en houdt van een vleugje humor.

Mijn Amerikaanse partner in crime zorgt niet enkel voor een veilige thuishaven. Hij gaf ook mijn internationale mindset een boost én hielp me om mijn kennis van het Engels te perfectioneren. Dat kwam goed van pas tijdens mijn internationale hr-carrière.

Samen zijn we de trotse ouders van twee boeiende kinderen en één labrador, die net zo nieuwsgierig is als ik. Doordat ze me vaak een spiegel voorhouden, daagt mijn gezin me uit om te groeien. Als mama, als partner, als coach en als ondernemer.

Van mensen met elkaar verbinden, krijg ik ongelofelijk veel energie. Wat ik doe om te ontspannen? Op reis gaan, gezellig tafelen, of de rust opzoeken in de natuur of op mijn yogamat.

Voor de meer feitelijke informatie over mijn achtergrond verwijs ik je graag naar LinkedIn. Meer over mijn aanpak en toolbox vind je hier.

Ik liet de zekerheid los, en wat ik in de plaats kreeg, is ruimte om mezelf te zijn

“Feel the fear and do it anyway.”

Na meer dan 20 jaar kwam er in 2020 onverwacht een einde aan mijn carrière als HR Director. Een klap, maar tegelijk een opportuniteit. Want ik kreeg de kans om even stil te staan, en terug te keren naar de essentie: mijn kern. Die kans greep ik met beide handen.

Ik besefte dat ik tot dan toe erg goed geweest was in verbinden met anderen. Maar de verbinding met mezelf was ik uit het oog verloren.

Ik nam de tijd om mezelf te herontdekken, en opnieuw te worden wie ik echt ben. Door me kwetsbaar te durven opstellen en mezelf te laten zien zonder masker, vond ik meer (zelf)liefde, belonging, creativiteit en levensvreugde. Ik voelde plots veel meer (adem)ruimte.

Sterk weer opstaan na de val – hoe groot het probleem ook, hoe moeilijk de situatie ook – leerde me zo veel over wie ik ben. Ik ontdekte dat ik het magisch vind om mensen inzichten te kunnen geven waardoor ze in beweging komen. Maar ook de dynamiek die ontstaat wanneer je mensen rond de tafel zet, vind ik enorm boeiend. Of het nu is om informeel te genieten van een lekkere maaltijd, of voor een professioneel project. Verbinding triggert mensen om tot hun volle potentieel te komen. En dat inspireert mij om ook als coach weer te groeien.

Het einde van mijn carrière bij mijn werkgever, was voor mij dé manier om opnieuw met hart en ziel te leven, in plaats van gewoon maar te overleven.

Ik ging van naaldhakken naar voetjes op de grond. Van ‘pleasen’ naar ‘teasen’. En ‘foert’ leren zeggen.

Ik ontdekte wat het betekent om zelfleiderschap te nemen. En daar wil ik ook jou bij helpen en in begeleiden.

 

Jou als bezield leider vanuit je kracht helpen groeien: dat is mijn missie.

“Connection is why we’re here: it is what gives purpose and meaning to our lives.”

-Brené Brown.

 

Zodat je – door eerst verbinding te maken met jezelf en van daaruit met anderen – tot je volle potentieel kan komen.

Ik help je los te komen van belemmerende overtuigingen, en vertrouwen op je innerlijke wijsheid. Zodat je niet langer leeft op automatische piloot, maar het roer van je leven krachtig in handen neemt, opnieuw jezelf leert te zijn en je dromen realiseert.

Mijn grootste inspiratiebron daarbij is mijn eigen groeitraject. Op basis daarvan breng ik ook jou naar zelfleiderschap. Zodat je kan leven in plaats van te overleven. Met volle teugen van het leven kan genieten. En daardoor ook anderen kan inspireren.

Sophie Grison - InneRevolution -  Coaching & Bemiddeling

Mijn aanpak is pragmatisch, ontwikkelings-, en oplossingsgericht en gebaseerd op de positieve psychologie.

Dat betekent dat we vertrekken van sterktes, en liever spreken over opportuniteiten dan over beperkingen. Dat alles op smaak gebracht met een flinke portie positiviteit én – als het even kan – ook een vleugje humor. Ik pas instinctief de tools toe die in mijn rugzak zitten, volgens wat past bij de situatie van de organisatie, het team of het individu:

  • Employee Scan: een tailor made employee scan kan een antwoord bieden op concrete uitdagingen in een organisatie. Het geeft de mogelijkheid om te verbinden met de medewerkers en feedback te krijgen over zowel de sterktes als de opportuniteiten op basis waarvan een actieplan gemaakt kan worden.
  • Insights Discovery: een toegankelijk 4-kleurenmodel dat inzicht geeft in de verschillen tussen mensen qua voorkeurgedrag, waardoor teamleden elkaar beter leren begrijpen en waarderen, en communiceren een stuk makkelijker wordt.
  • Geweldloze communicatie: een ontwapenende, doeltreffende en verbindende manier van communiceren die gericht is op de gezamenlijke waarden en behoeften. En elke deelnemer uitnodigt om verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf.
  • Bemiddeling: maakt helder waar conflicten écht over gaan. Ik creëer een context waarin alle partijen hun standpunt kunnen uitdrukken én gehoord worden. Zo ontstaat er wederzijds begrip en als vanzelf duurzame oplossingen.
  • Deep Democracy: een manier van besluitvorming waarbij er écht geluisterd wordt, ook naar de stem van de minderheid. In die zin verschilt de techniek fundamenteel van een democratie, waarbij de stem van de meerderheid de richting bepaalt. Deep Democracy brengt je naar meer draagvlak en inclusievere, wijzere beslissingen.
  • Systemisch coachen: Iedereen heeft zijn plek in een systeem. Met systemisch coachen maken we de verborgen dynamieken en daarmee de verstoorde verhoudingen binnen systemen als een familie of een organisatie zichtbaar. Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Het systemisch denken maakt ons bewust van het waarom van ons zijn en doen. Hierdoor ontstaat ruimte voor beweging.
  • NLP: een verzameling denkmodellen en technieken om gedachten, gevoelens en gedragingen van jezelf of anderen te begrijpen én eventueel te wijzigen.

Opnieuw verbinden met jezelf en hierdoor ook met je omgeving.

Als leadership coach help ik jou als bezield leider om je opnieuw met jezelf te verbinden, en van daaruit ook met je omgeving en je team. Door te leiden vanuit je innerlijke kompas ervaar je meer geluk en balans. En zo word je een echte groeimotor voor je bedrijf én je medewerkers.

Een sterk team neemt proactief de tijd om te vertragen en stil te staan. Bij wat het team doet, maar ook bij hoe het functioneert. En dat maakt het effectiever en hechter. Met teamcoaching geef je aandacht aan samen-werken, versterk je onderlinge connecties en bouw je aan een stevig fundament voor je team.

Als career coach help ik je medewerkers ontdekken wat hun talenten zijn, en reik ik tools aan op maat van hun situatie en behoeften. Het resultaat: meer energie, productiviteit, engagement, en een gezonde dosis veerkracht.

Als bemiddelaar help ik mensen om in gesprek te gaan en helder te maken waar het echt om gaat, zodat ze zelf en samen met elkaar tot een duurzame oplossing komen. Dat zorgt voor groei op persoonlijk én bedrijfsniveau, meer welzijn en productiviteit.

Kantooradres

Meerhout 10
9080 Lochristi